Gå til sidens indhold

Præcision og pålidelighed

Kontaktinfo

Erhvervslivets Udvikling
Alina Grecu
30 55 18 24

AGC@dst.dk

Hent som PDF

Små og mellemstore virksomheders adgang til finansiering

Der er udarbejdet usikkerhedsberegninger. Svarprocenten i undersøgelsen er 93 pct., og omfanget af delvist mangelfulde besvarelser begrænset.

Kvaliteten af statistikken vurderes samlet set at være høj.

Samlet præcision

Der er udarbejdet usikkerhedsberegninger. Svarprocenten i undersøgelsen er høj (93), og omfanget af delvist mangelfulde besvarelser begrænset.

Kvaliteten af statistikken vurderes samlet set at være høj.

Stikprøveusikkerhed

Stikprøveusikkerhed (2018, alle virksomheder) Variabel: estimeret andel (varianskoefficient) · Virksomheden har søgt lånefinansiering: 12,9 (5,9) · Virksomheden har søgte genkapitalfinansiering: 3,0 (12,7) · Virksomheden har søgt andre former for finansiering: 23,3 (4,2)

Varianskoefficienten angiver den relative fejl , dvs. standardafvigelsen delt med estimatet, og er derfor enhedsløs. Det vil sige, jo højere cv værdier jo større er spredning i forhold til estimatet og derfor er en større cv værdier ensbetydende med en højere usikkerhed. Den relativt høje varianskoefficient for egenkapitalfinansiering skyldes, at det er relativt få virksomheder, der søgte denne form for finansiering.

Usikkerheden stiger ved opgørelse på mere detaljeret niveau, fx ved fordeling på brancher eller størrelsesgrupper.

Anden usikkerhed

Usikkerhed vedrører bortfald, og denne usikkerhed vurderes til at være begrænset. Svarprocenten i undersøgelsen er høj (93), og omfanget af delvist mangelfulde besvarelser er begrænset.

Kvalitetsstyring

Danmarks Statistik følger anbefalinger vedrørende organisering og styring af kvalitet, der er givet i Adfærdskodeks for europæiske statistikker (Code of Practice, CoP) og den tilhørende implementeringsmodel Quality Assurance Framework (QAF). Læs mere om disse på Adfærdskodeks for europæiske statistikker. Der er etableret en arbejdsgruppe for kvalitet og en central kvalitetssikringsfunktion, der løbende gennemfører tjek af produkter og processer.

Kvalitetssikring

Danmarks Statistik følger principperne i Adfærdskodeks for europæiske statistikker (Code of Practice, CoP) og bruger den tilhørende implementeringsmodel Quality Assurance Framework (QAF) ved implementeringen af disse principper. Dette indebærer løbende decentrale og centrale tjek af produkter og processer på baggrund af dokumentation, der følger internationale standarder. Den centrale kvalitetssikringsfunktion rapporterer til arbejdsgruppen for Kvalitet. Rapporteringen indeholder blandt andet forslag til forbedringer, som vurderes, besluttes og implementeres.

Kvalitetsvurdering

Statistikken for 2018 er baseret på 3.878 besvarelser, der repræsenterer en population på 21.385 virksomheder. Svarprocenten er på 93 pct. Bortfald skyldes ophør grundet konkurs o.l.

I stikprøveundersøgelsen vil hver observation repræsentere flere elementer i populationen. De vægte, der tilknyttes observationen, beregnes ved hjælp af generaliserende regressionsestimater.

Der er udarbejdet usikkerhedsberegninger. Svarprocenten i undersøgelsen er høj, og omfanget af delvist mangelfulde besvarelser begrænset.

Kvaliteten af statistikken vurderes samlet set at være høj.

Revisionspolitik

Danmarks Statistik foretager revisioner i offentliggjorte tal i overensstemmelse med Danmarks Statistiks revisionspolitik. De fælles procedurer og principper i revisionspolitikken er for nogle statistikker suppleret med en specifik revisionspraksis.

Praksis for revisioner

Statistikken offentliggøres ikke i foreløbig udgave.