Sammenlignelighed
Kontaktinfo
Arbejde og Indkomst, PersonstatistikUwe Pedersen
23 72 65 69
Hent som PDF
I 2008 overgik Eurostat fra branchenomenklatur NACE Rev. 1.2 til NACE Rev. 2, hvorfor der fra 2008 foreligger et mindre databrud i definitionen af "den private sektor", der formidles i statistikken. I tillæg sikrer EUs forordninger på området, en høj grad af sammenlignelighed af statistikken imellem EU-medlemslandene.
International sammenlignelighed
EU Parlaments- og Rådets forordning nr. 450/2003 om lønomkostningsindekset sikrer en høj grad af sammenlignelighed af statistikken imellem EU-medlemslandene.
Sammenlignelighed over tid
I 2008 overgik Eurostat fra branchenomenklatur NACE Rev. 1.2 til NACE Rev. 2, hvorfor der fra 2008 foreligger et mindre databrud i definitionen af "den private sektor", der formidles i statistikken. Før bruddet omfattede statistikkens afgrænsning brancherne C-K iflg. NACE Rev. 1.2. Efter bruddet dækkes afgrænsningen af brancherne B-N iflg. NACE Rev. 2.
Sammenhæng med anden statistik
Der er direkte sammenhæng af det anvendte datamateriale, der anvendes i de nationale implicitte lønindeks, idet det er de samme virksomheder, som indgår i begge statistikker. Imidlertid er især arbejdsomkostningsbegrebet i arbejdsomkostningsindeksene anderledes, end det anvendte timelønsbegreb i de nationale lønindeks. De målte udviklinger i arbejdsomkostninger pr. time og løn pr. time i de to statistikker er derfor ikke umiddelbart sammenlignelige.
Intern konsistens
Da de danske arbejdsomkostningsindeks beregnes på baggrund af to forskellige datakilder, nemlig dels oplysninger fra virksomhedernes lønsystemer og dels fra manuelt fremskaffede regnskabsoplysninger, er der i modsætning til de nationale lønindeks ikke fuld intern konsistens i statistikken.