Gå til sidens indhold

Fra uddannelse til arbejdsmarked

Hvor hurtigt kommer man i arbejde, når man har læst en erhvervsfaglig uddannelse eller en videregående uddannelse? Hvor mange læser videre, efter de har færdiggjort en uddannelse? Statistikken er en forløbsanalyse, der viser overgangen til arbejdsmarkedet efter færdiggjort uddannelse.

Hvad betyder...?

Studieforberedende uddannelse med vægt på almendannende fag. Formålet med grundskolen er overordnet at give eleverne kundskaber, som forbereder dem på videre uddannelse. Uddannelsen består af 10 års obligatorisk skolegang fra 0. klasse til 9. klasse og en 10. klasse, der er frivillig.

Grundskoler kan både være offentligt og privat drevet. Der er forskellige typer, hvor de mest almindelige er Folkeskoler, Frie grundskoler, Efterskoler, Specialskoler, Dagbehandlingscentre og behandlingshjem, samt Ungdomsskoler.

Studieforberedende uddannelse, der forbereder elever med særlige behov på at komme i gang med en erhvervsfaglig eller gymnasial uddannelse eller komme i job. Uddannelsen kan tages efter grundskolen og er et fleksibelt tilbud, der tilpasses den enkelte elev, og som man skal henvises til af kommunen.

Studieforberedende uddannelse som typisk varer 3 år og giver adgang til videregående uddannelse. Omfatter både almengymnasial uddannelse og erhvervsgymnasial uddannelse, herunder studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere handelseksamen (hhx) og højere teknisk eksamen (htx).

En faglig uddannelse som giver erhvervskompetence. En erhvervsfaglig uddannelse består typisk af et grundforløb og et hovedforløb, som begge varierer i indhold og længde. Den typiske varighed af en erhvervsuddannelse er fire år. Erhvervsfaglige uddannelser er eksempelvis murer, tømrer og elektriker mv.

Videregående uddannelser bygger oven på gymnasiale eller erhvervsfaglige uddannelser. Videregående uddannelse dækker over korte, mellemlange, bachelor og lange videregående uddannelser samt Ph.d. uddannelser.

Udvalgt statistik om Fra uddannelse til arbejdsmarked

Vi har udvalgt populær statistik om emnet Fra uddannelse til arbejdsmarked på denne side. Du kan finde flere tal og lave dine egne tabeludtræk i Statistikbanken.

Fra uddannelse til arbejde

Her kan du se, hvor mange personer der er i beskæftigelse hhv. 3, 9, 15 og 21 måneder efter, at de har færdiggjort deres eksamen.
Mere om figuren
Seneste opdatering
23.5.2024
Opdateres næste gang
27.5.2025
Kilder

Kilderne til dette register er overgangsregistret, arbejdsmarkedsregnskabet og elevregistret

Fra uddannelse til arbejde - over tid

Her kan du se udviklingen over tid for antallet er personer, som er i beskæftigelse 3 måneder efter færdiggjort uddannelse.
Mere om figuren
Seneste opdatering
23.5.2024
Opdateres næste gang
27.5.2025
Kilder

Kilderne til dette register er overgangsregistret, arbejdsmarkedsregnskabet og elevregistret

Status tre måneder efter færdiggjort uddannelse

Her kan du se fordelingen af personer, der 3 måneder efter færdiggjort uddannelse er i beskæftigelse, har påbegyndt ny uddannelse, er arbejdsløse, udenfor arbejdsstyrken eller ude af landet.
Mere om figuren
Seneste opdatering
23.5.2024
Opdateres næste gang
27.5.2025
Kilder

Kilderne til dette register er overgangsregistret, arbejdsmarkedsregnskabet og elevregistret

Om statistikken - dokumentation, kilder og metode

Få overblik over statistikkens indhold, formål og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder, og hvor ofte den udkommer.

Læs mere i statistikdokumentationerne:

Afgangsregistret

Formålet med afgangsregistret er at give et let tilgængeligt grundlag for at belyse, hvad der sker efter at en studerende har forladt en uddannelsesgruppe i overgangsregistret. Statistikken er udarbejdet siden 2012.

Elevregistret

Elevregistret (ELEV3) blev etableret i starten af 1970'erne og er et forløbsregister, hvor man kan følge de enkelte studerende gennem deres uddannelseskarriere. Formålet med Elevregistret er at kunne belyse tilgangen til og afgangen fra det ordinære uddannelsessystem samt elevstrømmene i dette.

Brug for flere tal om Fra uddannelse til arbejdsmarked?

Du kan selv søge videre i Statistikbanken. Find mere detaljerede tal, fx fordeling på uddannelsesniveauer, tid efter afgang, køn, alder og herkomst.

Kontaktperson for denne statistik

Asger Bromose Langgaard
Telefon: 21 59 96 46