PCTFREM
Navn
PCTFREMBeskrivende navn
Gengangere på arbejdsstedet pr. året efterGyldighed
Gyldig fra: 01-01-1980Gyldig til: Gælder stadig
Databrud
Inden for variabel: NejPå tværs af variable: Nej
Kvalitetssikring foretaget af
Danmarks Statistik: JaEksterne bedømmere udpeget af KOR: Ja
Generel beskrivelse
Gengangere på arbejdsstedet pr. året efter i procent.Detaljeret beskrivelse
Antal "genganger-personer" mellem det aktuelle år og året efter i procent af antal hovedbeskæftigede lønmodtagere i det aktuelle år.Værdien afgives som trecifret heltal uden decimal ved almindelig afrunding. Tallet kan være større end 100, jf. nedenfor.
Hvis variablen er blank, angiver det, at der ikke forekommer hovedbeskæftigede pr. november i det aktuelle år eller ikke forefindes en relation fremad i tid (blandt nedlagte arbejdssteder, hvor IDFREM = N1 el. A1, se emnegruppen arbejdssteder).
Procenten er identisk med det tal, der indgår i regelsættet for afgørelsen af, om der er tale om "samme arbejdsstyrke". For yderligere information om dette se REGELFR (regel vedrørende bevaret arbejdssted året før, se emnegruppen arbejdssteder).
I "gengangere" kan indgå personer, der overgår fra lønmodtager til arbejdsgiver, og følgelig kan procenten blive større end 100.
For arbejdssteder, der nedlægges via "opsugning", udgør PCTFREM et mål for, hvor stor en andel af de ansatte der overgår til det "opsugende" arbejdssted (se evt. også variablen ANDELOPS (andel af "opsugede" blandt ansatte ) under emnegruppen Arbejdssteder).
Eksempel på tabel og graf
I 2006 er 10 pct.-percentilen lig 0. Det betyder, at 10 procent af arbejdsstederne har en andel af gengangere på arbejdsstedet året efter på 0 procent, dvs. der forekommer ingen gengangere. De arbejdssteder, der ligger i 20-percentilen og derover har andel af gengangere på arbejdsstedet året efter på 33 procent eller derover.
Bilag
GrafTabel
Populationer:
Arbejdssteder i IDA
Datasættet omfatter de erhvervsenheder, der i årets løb har haft lønnet personale beskæftiget, og for hvilke der er indbetalt kildeskat. Arbejdsstedet er den enkelte (lokale) erhvervsenhed, som organisatorisk, geografisk og branchemæssigt er sammenhængende. Der er tale om en "bruttopopulation" af arbejdssteder, som også omfatter arbejdssteder, der ikke har ansatte pr. ultimo november fx på grund af sæsonpræget beskæftigelse, eller fordi arbejdsstedet kun eksisterer i en del af året (dvs. at det nedlægges før, eller oprettes efter, ultimo november). Det enkelte arbejdssted defineres ved ARBGNR (arbejdsgivernummer) og ARBSTK (arbejdsstedskoden). Disse to variabler udgør tilsammen nøglen for det enkelte arbejdssted.